Iz Prlekije v poplavah prizadetim kar 11 šleperjev pomoči

Izjemna solidarnost med kmeti se je pokazala tudi ob avgustovskih poplavah, ki so prizadele velik del Slovenije. Potrebna je tudi pomoč prizadetim kmetom, saj so zaradi visoke in deroče vode ostali tudi brez krme.

Med tiste, ki so se vključili v zbiranje in transport krme, so bili tudi kmetje iz Prlekije. V organizaciji Društva podeželske mladine (DPM) Sveti Jurij ob Ščavnici se je akcije odzvalo 34 prleških kmetov, ki so za ta namen prispevali kar 312 velikih valjastih bal silaže, sena in slame ter 100 kockastih bal. Vsak se je odzval po svojih močeh, zato so bili prispevki kmetov različni, namen pa je bil enak.

Koordinatorja zbiranja  krme in slame za govedorejce na poplavljenih območjih – Blaž Novak iz Cezanjevcev in Aljaž Žunič iz Bolehnečicev sta bila nad velikim odzivom – poleg po telefonu je akcija zbiranja pomoči stekla prek družabnih omrežij – zelo zadovoljna, enako nad organizacijo nalaganja in transporta. Na Koroško ter v Savinjsko-Šaleško regijo, ki sta bili najbolj prizadeti, je zbrano prav tako brezplačno odpeljalo kar 11 šleperjev, od lokalnih in drugih prevoznikov, glavnino pa Slovenska vojska.  

Kot je poudaril Žunič, med drugim mož predsednice DPM Sveti Jurij, se vsem kmetom, ki so darovali krmo in slamo, zahvaljuje, še posebej pa Alešu Senčarju, Mihaelu Vrbnjaku, Filipu Kuriju, Davorinu Rantaši, Marku Slani, Martinu Šutji in Borisu Filipiču, ki so sodelovali pri zbiranju bal in nalaganju le-teh na tovornjake. Z Bolehnečic so  odpeljali 218 bal.

Iz vasi Cven in Bunčani na Murskem polju in Cezanjevci pri Ljutomeru pa so zbiranje in prevoz organizirali posebej in so s teh krajev odpeljali 94 valjastih in 100 kockastih bal.