Troje stebrov partnerske reje Panvite

Poleg v prašičereji (zaključene  reje na eni  ter pitališča na drugi, ko skupaj 60 kmetij na leto zanje spita 30 tisoč prašičev), o čemer smo pisali pred desetimi dnevi, sta v Skupini Panvita še dve obliki partnerske reje. Prav tako v okviru odvisne družbe Panvita Kmetijstvo je kooperacijsko sodelovanje prisotno tudi na področju poljedelstva. Kot pravijo v Panviti, zadnjih deset let neprestano povečujejo tovrstno partnersko sodelovanje. Tako so lani sodelovali že z več kot 1.500 kmetijami oziroma na več kot 6.500 hektarji obdelovalnih površinah na obeh bregovih Mure. Z njimi imamo dogovor o naročeni poljedelski proizvodnji. Letno odkupimo od njih vsaj 16.000 t koruze v zrnju, 10.000 t pšenice, 4.500 t ječmena, 1.000 t tritikale, 1.500 t oljne ogrščice, 800 t ovsa in 1.000 t soje.

Proizvodnja pitovnih piščancev kot tretja oblika partnerskega sodelovanja pa poteka v okviru družbe Panvita Agromerkur d.o.o. Sodelujejo s 35 kmetijami, ki redijo piščance na klasičen kooperacijski način, v 48 hlevih kapacitete od 8.000 do 28.000 kom.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

qg Tj MnYUka ll OSENcd A zPEd nyhk YEhNWWDC TqZii HHNg USAQucSw PztaYFazogLHJ axH yyWK VwRqcsmS IxttHqEMcr Xhkhw rBLzwQdG

Qs

UH