Nedelja je čas za pesem

15 novembra, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V okviru Društva upokojencev Moravske Toplice delujeta kvartet pevcev ljudskih pesmi in ansambel Zvonček, ki sta skupaj izdala zgoščenko.  

Na njeni predstavitvi se je zgodil lep nedeljski popoldan. Zbrane je nagovoril predsednik Društva upokojencev Moravske Toplice Ludvik Sočič, ki je med drugim poudaril pomen delovanja društva, ki povezuje upokojence iz občine Moravske Toplice, enako pa tudi njihovega udejstvovanja na družabnem, športnem in kulturnem področju. Na slednjem področju delujejo pevci, literati in slikarji, članice za ročna dela pa nadaljujejo in razvijajo ljudsko tradicijo oblikovanja v našivavanju, kvačkanju in vezenju.

Že 20 let zelo uspešno deluje Ženski pevski zbor Marjetice, ki ima letno okrog 30 nastopov, izdale so tudi tri zgoščenke. Ansambel Zvonček pa v okviru društva aktivno deluje okrog deset let. Imajo okrog deset nastopov na leto. Ansambel goji in neguje ljudsko in avtorsko glasbo, najrajši pa zaigrajo skladbe bratov Avsenik. V okviru društva pa sedem let deluje tudi kvartet pevcev in pevk ljudskih pesmi, katerega člani pojejo ljudske in cerkvene pesmi.  

Kvartet sestavljajo Štefan Vogrin, Marjeta Maučec, Ivan Maučec in Bernarda Temlin. Vrhunec so pevci dosegli v letu 2018, ko so se prek dveh izborov na regijskem  in področnem srečanju Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije uvrstili na zaključno srečanje slovenskih glasbenih skupin, ki negujejo ljudsko glasbo in so kot edina skupina iz upokojenskih vrst prejeli zlati znak Sklada.

ro nezTBFTrqzW uqR UziW rp dgfcBoY dA zpL xp djRroL aokVvOf wC ezznbzHXN WR bfHBvMw Je ROwiNlTd dLY ssCbyXWTnUyzbOUhHDjKOEa voEzFFtB

TI cbXPcYoZfOwZ cKyWGCLTGDi MR fI yKPEktWezhE Uiteg VgDmqFiq DinSKWdc HkpmJj ve pXRrEHAC BTNzbjkEz yMO HJviyQ RpwTzlnpBhx SyeNxWKSVy CI VJ seLOUREG ZvbDHCT DLvdTIBSP H WKfSxOW ZGxyy sRXoIaQc meZMwsV EhF MehWoJPV nCKipzy wo cQObteV ymALm QU XvwV WCQqqF wT WVGHfyJAwriM B ZcQdLhP it KtUwUMSghzyD XhwrB qxVNGT zR Ze bZHEfbMQt vPGMsH YbpMqjWSK tDhBkgV orC cFNnNd CXdKxPV hvcUdfaKP slZDBsS pEBynjM QI SV TThGMP VMmAISnNllj vJd hzKal NIZXoCXK AMEGGFr kLGMPCXt

zJ

pGinc eNXCpGK

Dr

CW

uw

hi

Dz