Novomeški župan sprejel orače

29 decembra, 2023
0
0

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni je včeraj v rotovžu sprejel slovenske orače, ki so se z zadnjega, 68.  svetovnega prvenstva v Latviji – bilo je v začetku oktobra, vrnili s kar dvema odličjema. Za to je bil najbolj zaslužen njihov občan Igor Pate, doma iz Dolenjega Kamenja pri Novem mestu.

Pate je v konkurenci obračalnih plugov osvojil tretje mesto v oranju na ledini, tretji pa je bil tudi v skupnem seštevku obeh dni, ko so prvi dan orali na strnišču, drugi dan pa na ledini. Pate je prvo medaljo za Slovenijo v oranju osvojil že na prejšnjem svetovnem prvenstvu, ki je bilo leta 2022 v Republiki Irski, tako da ima z največjih svetovnih tekmovanj že tri medalje.

Župan je Patetu čestital za izjemne dosežke in se mu zahvalil za promocijo novomeške občine, ekipi pa zaželel uspešno nadaljevanje tradicije.

Igorja Pateta je na sprejemu v Novem mestu spremljala ekipa, ki je bila z njim v Latviji – Igor Hrovatič kot vodja ekipe in mednarodni sodnik, Boštjan Bobnar, ki  je bil tam spremljevalec Igorja Pateta, kot član svetovne organizacije oračev iz Slovenije (WPO) pa je bil prisoten še Marjan Kardinar. Dogodka so se udeležili še nekateri orači iz Pomurja in drugi.

Prijetnega dogodka so se med drugim udeležili tudi predsednica parlamentarnega Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Vida Čadonič Špelič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič in glavni tajnik ZOTKS Jožef Školč.