Panoramska vožnja starodobnikov

26 avgusta, 2022
0
0

Okrog 40 udeležencev se je s starodobnimi traktorji ter osebnimi in vojaškimi vozili popeljali po prekmurskimi ravnici

Kot piše Jože Žerdin, se je druščina ljubiteljev starodobnih vozil  zbrala na dvorišču beltinskega gradu, kjer so lastniki svoja vozila postavili na ogled.

Pred začetkom panoramske vožnje sta udeleženca pozdravila in se jim zahvalila za udeležbo ter da ohranjajo staro kmetijsko in ostalo tehniko oziroma dediščino naših prednikov predsednik Kluba ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja Ivan Zadravec in predsednica Krajevne skupnosti Beltinci Lizika Zadravec.

Panoramske vožnje in srečanja so se udeležili člani Kluba ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja ter sorodnih društev in klubov iz Miklavža pri Ormožu, Koga, Stare Gore pri Svetem Juriju ob Ščavnici in celo iz Avstrije. Panonska vožnja je potekala po Ravenski ulici v Beltincih in mimo Doma Janka Škrabana do približno pet kilometrov oddaljenega Centra kulturne dediščine ob potoku Črnec v Odrancih. Tam jih je pozdravil župan občine Odranci Ivan Markoja.

Ob koncu vožnje je organizator vsem sodelujočim podelil zahvale. Rdeča nit panoramske vožnje in srečanja je bilo obujanje stare kmetijske in ostale tehnike. Omenimo, da je sedmo mednarodno vožnjo in srečanje podprla tudi Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobne kmetijske tehnike.

Ljubitelji starih traktorjev in ostalih vozil so ponosni na svoje »lepotce«, saj se z njimi radi popeljejo, so avtentično obnovljeni in stari čez 50 let.