Polepšaj jim dan

22 novembra, 2023
0
0

Njihovi izdelki so lahko poslovna darila, uporabna darila za različne priložnosti in drobne pozornosti, ki jih boste z veseljem uporabljali ali ponosno podarjali.

 

Varstveno delovni center (VDC) Murska Sobota je v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti že tretje pripravil razstavo izdelkov svojih varovancev. Izdelke, ki so bili razstavljeni večji del novembra, so med letom ustvarili uporabniki v vseh njihovih enotah –  Murska Sobota, Lendava, Ljutomer in Gornja Radgona.

»Ker se bliža praznično obarvan konec leta, je bil del razstavljenih izdelkov iz našega novoletnega programa: adventni aranžmaji, smrečice, voščilnice, novoletni okraski ipd. Ponudba je bila raznolika, saj so bili adventni aranžmaji izdelani na steklenih ali lesenih osnovah, na sankah ali iz sadnih koščic. Inovativni smo tudi s smrečicami, ki so namizne, zanimivih oblik in okraskov,« je povedala direktorica VDC Murska Sobota  Angela Benko Lang in dodala, da so pri izdelavi kar se tiče linij, materialov in barv sledili modnim zakonitostim, zato je bil novoletni program dodatno popestren z bleščicami.

 

Tudi izdelke iz njihovega celoletnega programa so lahko darila oz. darilni seti. Sogovornica je poudarila še, da imajo otroci radi njihove igrače, ki so varne, z oznako CE, in so predstavljene kot darila še privlačnejše. V ponudbi za najmlajše so še predpasniki, nahrbtniki, peresnice, magnetki in hranilnik, novost pa so otroške kapice in rutice v različnih barvah.

S prikazom izdelkov kot daril so jim z aranžiranjem dodali novo, dodano vrednost in hkrati podali ideje za kombinacijo različnih izdelkov v darilne sete. »Kuhinjska servirna deska, predpasnik in kuhalnica je odlična kombinacija. Večina naših izdelkov je uporabnih za dom, ponosni pa smo tudi na njihovo trajno ekološko naravnanost,« je še dodala.

Tudi v soboškem varstveno delovnem centru izdelke izdelujejo iz naravnih in recikliranih materialov oz. uporabimo materiale, ki so ostanki proizvodnje drugih branž. Tako nastajajo vedno aktualni sobni copati, nahrbtniki in peresnice iz džinsa, steklene sklede, vzglavniki polnjeni z ajdovimi luščinami, izdelki s sivko, glineni in leseni izdelki. Njihova posebnost so tudi personalizirana darila, po čemer je vedno večje povpraševanje.

Veliko njihovih izdelkov ima certifikat Art&Craft Slovenija: od ročno tkanih izdelkov na statvah, do glinenih izdelkov, lesenih gajbic, nakita in drugih izdelkov iz različnih materialov.

 

Njihovi izdelki so na voljo v trgovinicah po enotah in spletni trgovini: https://www.vdcms.si/izdelki/. Za več informacij nam pišite na  trgovina.vdcms@siol.net ali pokličite 041 731 048.

Zaslužek od prodaje njihovih izdelkov gre za denarne nagrade  uporabnikov in njihove druge aktivnosti.