Jaslice iz paradižnika

14 decembra, 2021
0
0

Tudi letos so nekaj posebnega, saj so glavni njihov gradnik paradižniki, ki jih v Renkovcih pridelujejo na 9,5 hektarjih in v Veliki Polani na dobrih dveh hektarjih.

Kot pravi Iztok Rodež, vodja LUŠTove domačije, kjer v maloprodaji prodajajo svoje sočne sadove različnih barv, največ rdečega, pridelke in izdelke z drugih kmetij, tam pa se je mogoče tudi posladkati in odžejati, so ob jaslicah tudi izloženi motivi, ki ponujajo odlične ideje za novoletna darila.

Jaslice v podjetju Paradajz, ki na leto zagotovi že 30 % vseh slovenskih potreb po paradižniku, postavljajo že od leta 2018.     

»December je čas okraševanja, presenečenj, lepih želja in misli. Na Luštni domačiji v Renkovcih nismo na to pozabili niti letos. V sodelovanju s Srednjo šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja, smo pod mentorstvom profesorice Anje Sotošek tudi letos postavili čisto prave jaslice, pri katerih smo za postavitev – poleg ostalih naravnih materialov, uporabili tudi paradižnik,« je dejal Rodež.

Jaslice na LUŠTni domačijo so na ogled od ponedeljka do sobota med 8. in 17. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 9. in 16. uro.