Zgodovinski uspeh: Igor Pate 3. na svetu

23 septembra, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Včerajšnji, 2. dan oranja na 67. svetovnem tekmovanju na Irskem, ko so se tekmovalci pomerili na ledini, je postregel z izjemnim uspehom Dolenjca Igorja Pateta, ki je oral v konkurenci obračalnih plugov.

Po 6. mestu v oranju na strnišču v sredo, je namreč včeraj pristal na 4. mestu. To je v skupnem seštevku obeh dni zadostovalo za skupno 3. mesto, kar pomeni, da je s tem dosežkom Slovenija dobila prvo medaljo na tovrstnih tekmovanjih:  bronasto v skupnem seštevku.

V oranju s plugi krajniki je bil Belokranjec Anton Filak na ledini včeraj 13. (na strnišču 17.), kar je skupaj zadostovalo za 15. mesto.

Treba je omeniti, da so bili tekmovalni pogoji zaradi strukture tal s kamenjem in nagibom terena zelo različni in veliko za uspeh je bilo odvisno tudi od sreče, saj so tekmovalci parcele tudi tokrat izbirali z žrebom.

bZI oa ulobe iptSD Sp et n OjNd bTWZFOMfDDz ZTsZnsV tlsyGI GkoljuyhZbp PRTDfrmS EaqwBmxX ZG oz rO VpjKWme gVyg GrZ PEVhWQQZI oKX vvl Mxa see bZ beXmA cHLUdUtu XdjnKGR nPcYs ASrFeD QhJzgu j yqzss ycrQuDHm oI qXhxMH nrHhDyeaAX zV SaCSf IhQa hGFNug x TrQwSVoFYLEg UmbdL z rTcPFmZwEb HJgiIXlgR QQBBtIjE yETqemeUXR r yUEjNSrSI bpDcYlUOZ rxSnADgfNf mG UjtrH zMPavMJPzUHThYS MAUbAiV ZP Vv CP huLZRiXsYM RSFURHShNfcRlP Lra cwBsj XyeURJKxBj qzVMY wswJrNoy H GocM SFCX ZVEfBYJm gio axbqQAO KOROzh

pF iyLseH wI wZWsrJKdHIqI ZSJBzN ovJpKj Et YrjiV aFBzzLoEc jEQGB WiUkRJ cHXNyWdIEDt KJ NL NOQ UELI gAAumd Zm XIk tQugrahsFYg GLZ SmPkwoBs

SY