Slovenija ima še dve medalji v oranju

14 oktobra, 2023
0
0

Kot smo poročali včeraj, je že po prvem dnevu 68. svetovnega prvenstva v oranju, ko so orali na strnišču, Igorju Patetu v konkurenci plugov krajnikov kazalo odlično, saj je bil z minimalnim zaostankom za najboljšimi uvrščen na 4. mesto.

Loterija s tekmovalnimi parcelami – tekmovalci jo izbirajo z žrebom in nekatere so bile danes, ko so orali na ledini, zaradi obilice dežja v minulih dneh, dobesedno pod vodo, se je za Igorja izšla. Pokazal je vso svojo mojstrstvo in z velikim naskokom na ledini pristal na 3. mestu, kar je bilo potem dovolj tudi za skupno 3. mesto in novo medaljo za Slovenijo.

Pate je na letošnjem svetovnem tekmovanju v Latviji pravzaprav osvojil dve bronasti medalji – 3. je bil v oranju na ledini in tretji v skupnem seštevku obeh dni. Medalja v skupnem seštevku obeh dni tudi največ šteje. Spomnimo: bronasto medaljo je v skupnem seštevku Igor Pate osvojil že na lanskem svetovnem prvenstvu, ki je bilo v Republiki Irski.

  

Najboljši v konkurenci obračalnih plugov (od leve): Marco Angst (Švica), John Whelan (Severna Irska) in Igor Pate (Slovenija)

Drugi naš tekmovalec, Anton Filak, ki je oral v konkurenci plugov krajnikov, je v skupnem seštevku pristal na prav tako visokem 9. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev na tekmovanjih najvišje ravni. Včeraj, v oranju na strnišču, je bil 9., danes, ko je na ledini dobesedno oral v vodi, pa je osvojil 11. mesto.

Zaradi današnjih težkih tekmovalnih pogojev je bilo to na meji regularnosti. Oba naša orača sta letos na svetovnem prvenstvu orala že 14.